تجارت صنعت امید آریا

هیدروموتور چیست و بررسی انواع آن در صنایع مختلف

هیدروموتور چیست و بررسی انواع آن در صنایع مختلف

برای تامین نیرو، حرکت و جابه جایی یک بار خارجی در صنایع مختلف از هیدروموتورها استفاده می شود. موتور هیدرولیک نقش مهمی در صنایع داشته و قدرت بسیار بالایی تولید و وارد سیستم هیدرولیکی می کند. بسیاری از کارهای صنعتی نیاز به چرخش و حرکات سریع دارند که هیدروموتور این وظیفه را بر عهده داشته و انرژی موردنیاز تجهیزات را تامین می کند. با توجه به کاربرد این نوع موتورها متوجه اهمیت آن ها در صنعت کشور شده اید. برای آشنایی بیشتر با موتورهای هیدرولیکی ادامه مطلب را از دست ندهید.

خرید هیدروموتور

هیدروموتور چیست؟

هیدروموتور در واقع یک نوع موتور در سیستم هیدرولیکی است که انرژی روغن را به حرکت دورانی درون دستگاه تبدیل می کند. در واقع این موتورها برعکس پمپ عمل کرده و روی سیال تاثیر مستقیم دارند. موتور هیدرولیک یک قطعه دوار بوده که همیشه در حال چرخش است. در تمامی صنایع و تجهیزاتی که به نیروی چرخشی نیاز دارند باید یک موتور دوار وجود داشته باشد. صنایع بزرگ کشور مانند معادن، ساخت سیمان و غیره از این تجهیزات استفاده می کنند. ساختمان اصلی موتورها شبیه به پمپ هیدرولیک است.

اهمیت استفاده از هیدروموتورها در صنایع مختلف

برای انجام وظایف در صنایع از جمله حرکت قطعات، چرخش و منتقل کردن نیرو به موتور هیدرولیکی نیاز است. موتورهای هیدرولیکی اهمیت زیادی در صنایع داشته و ابزار عالی برای تامین نیروی مکانیکی به کمک نیروی هیدرولیکی هستند. داشتن گشتاور بالا و مقاومت عالی در برابر گرما باعث شده تا این نوع موتورها کاربرد و  اهمیت استفاده بیشتری پیدا کنند. بسیاری از صنایع به این نوع موتورها نیاز داشته و از آن ها استفاده می کنند.

کاربرد موتور هیدرولیک

ساختار و اجزای هیدروموتور

هیدروموتور از بخش های مختلفی ساخته شده که مهم ترین بخش های آن سیلندر و والوها هستند. سیلندر در موتور فضای مناسب برای حرکت پیستون ها را فراهم می کند. با ورود مایع هیدرولیک از طریق پمپ به سیلندر فشار لازم به پیستون وارد می شود. از طریق فشار وارد شده پیستون به حرکت در آمده و نیروی مکانیکی ایجاد می شود. والو نیز برای کنترل جریان مایع هیدرولیک استفاده شده و در تغییر جهت حرکت پیستون ها نیز نقش مهمی ایفا می کند. والو به عنوان بخش کنترلی انطباق موتور با شرایط مختلف را فراهم می کند.

انواع هیدروموتور

هیدروموتورها تنوع خیلی زیادی دارند و با توجه به نوع کارایی و ساختار به مدل های مختلف ساخته می شوند. این نوع موتورها از نظر ساختاری به سه مدل دنده ای، پیستونی و پره ای تقسیم می شوند. موتورهای هیدرولیکی بر اساس دوران نیز به دو نوع دوران محدود و چرخش پیوسته تقسیم خواهند شد. در ادامه مطلب در مورد انواع موتور هیدرولیکی صحبت خواهیم کرد.

هیدروموتورهای دنده ای و ویژگی‌های آن

موتور هیدرولیک دنده ای شبیه به پمپ دنده ای با ساختار خاص طراحی شده که از چرخ دنده ها کمک گرفته می شود. چرخ دنده های خارجی و داخلی به کار رفته در دستگاه در عملکرد آن نقش مهمی دارند. در صورتی که چرخ دنده ها بزرگ انتخاب شده باشند طبیعتا گشتاور خروجی هم افزایش پیدا می کند. با افزایش گشتاور سرعت خروجی کم شده و عملکرد دستگاه کاهش پیدا می کند. بیشترین میزان سرعت در موتورهای هیدرولیکی دنده ای حدود هزار دور بر دقیقه می باشد.

از جمله مزیت های مهم استفاده از این نوع موتورها می توان به داشتن بازدهی بالا، استحکام یاتاقان در برابر نیرو، داشتن ابعاد جمع و جور و سرعت بسیار بالا اشاره کرد. هیدروموتور دنده ای به مهم ترین و پر کاربردترین موتورهای صنعتی تبدیل شده و عملکرد نرم و آرام در عین سرعت بالا دارد.

تعمیرات سیستم موتور هیدرولیک

هیدروموتورهای پره ای و ویژگی‌های آن

در ساختار موتورهای پره ای از پیستون ها با تعداد فرد روی شفت و بدنه استفاده شده تا کارایی مناسبی از خود نشان بدهد. با ایجاد گشتاور و فشار روی قسمت انتهایی حرکت ایجاد شده و در نهایت فشار روی شفت خرجی اعمال می شود. گشتاور خروجی به دلیل فشار وارد شده روی پره ها به وجود آمده و به سیستم منتقل می شود. پره ها با توجه به چرخش روتور به حرکت در آمده و انرژی موردنیاز را تامین می کنند. این نوع موتورهای هیدرولیکی ساختار ساده داشته و نویز بسیار کمی به وجود می آورند.

هیدروموتورهای پیستونی و ویژگی‌های آن

ساختار موتورهای هیدرولیکی پیستونی شبیه به پمپ های پیستونی بوده و با کمک پیستون ها کار می کنند. تعدادی پیستون روی سیلندر نصب شده که فشار لازم را به سیال وارد می کنند. این نوع موتورها ساختمان فشرده داشته و عمر بسیار خوبی دارند. در کاربردهایی که به قدرت خیلی زیادی نیاز دارند از موتورهای پیستونی استفاده می شود. حداکثر سرعت ایجاد شده توسط این موتورها به 11000 دور در دقیقه می رسد. وجود خنک کننده در موتور پیستونی برای تنظیم دما کاملا ضروری است.

هیدروموتورهای شعاعی و ویژگی‌های آن

موتور هیدرولیکی شعاعی در واقع نوعی موتور پیستونی بوده که دارای سیلندر متصل به درایو شفت می باشد. پیستون ها در این نوع موتور در سوراخ ها شعاعی ایجاد شده حرکت می کنند. این موتورها به دو شکل فشار به داخل و فشار به خارج کار می کنند.

موتور صنعتی اوربیتالی

هیدروموتورهای اوربیتالی و (ژیروتور) ویژگی‌های آن

موتور اوربیتالی یا ژیروتور با سرعت آهسته گشتاور زیادی تولید کرده و بر اساس اصل مدار اوربیتالی عمل می کنند. در این موتور بخش روتور بر روی استاتور چرخیده و فشار لازم به وجود می آید. میزان گشتاور موجود در این موتور 10 تا 50 هزار نیوتن متر بوده و سرعت آن به 2000 دور می رسد. از این نوع موتورها در صنایعی مانند ساخت و ساز و کشاورزی استفاده می شود.

مزایا و معایب هیدروموتورها

هیدروموتورها مزایا و معایب مختلفی با توجه به کارایی در صنایع مختلف دارند. میزان گشتاور راه‌اندازی در این نوع موتورها مناسب بوده و نسبت به سایر اجزا برتری دارد. در صورتی که موتور از جابه جایی متغیر استفاده کند قطعا مزیت های بیشتری ارائه می دهد. راندمان موتورهای به کار رفته در سیستم هیدرولیکی عالی است و عملکرد بسیار مناسبی دارد.

انواع موتور هیدرولیک

قیمت هیدروموتور و نکات مهم هنگام خرید

قیمت هیدروموتورها با توجه به توان و کارایی آن ها در صنایع مختلف مشخص می شود. برندهای زیادی در بازار این نوع موتورها را ارائه می کنند که قیمت های متفاوتی دارند. در خرید موتور صنعتی مهم ترین نکات توجه به مطابقت داشتن دستگاه با سیستم هیدرولیکی مد نظر شماست. قیمت نمی تواند مهم ترین دلیل انتخاب یک موتور باشد. معمولا موتورهای وارداتی قیمت بالاتری داشته و کیفیت های مختلفی در بازار ایران دارند.

معیارهای اساسی برای خرید هیدروموتور

اولین معیاری که باید در نظر بگیرید نوع نیاز صنعتی دستگاه های شماست و باید موتور با آن ها مطابقت داشته باشد. تنوع بالای هیدروموتورها انتخاب را برای شما سخت می کنند که باید توجه داشته باشید که موتور مورد نظر دبی مناسب داشته باشد. حداکثر دبی مجاز در یک سیستم هیدرولیکی اهمیت زیادی دارد و عملکرد سیستم با توجه به میزان دبی مشخص می شود. در زمان خرید موتورهای سیستم هیدرولیکی به بیشترین سرعت ثابت گشتاور نیز توجه داشته باشید تا بتوان میزان گشتاور در فشارهای مختلف را اندازه گیری کرد.

مقایسه قیمت هیدروموتورهای مختلف و هزینه‌های جانبی

قیمت هیدروموتورهای موجود در بازار با توجه به نوع وارد کننده و برند متفاوت است. مجموعه تجارت صنعت امید آریا بهترین محصولات خارجی را با قیمت کاملا مناسب و رقابتی برای شما تامین می کند. موتورهای هیدرولیکی ایتالیایی قیمت بیشتری داشته و از نظر کیفیت نیز مورد تایید قرار می گیرند. در صورت استفاده از موتورهای بی کیفیت هزینه های اضافی برای شما به وجود می آید. هزینه های جانبی مانند تعمیرات و تعویض قطعات با توجه به موجود بودن قطعات در ایران و خدمات شرکت وارد کننده مشخص می شود.

راه‌های افزایش طول عمر و بازدهی هیدروموتور

برای افزایش طول  عمر و استفاده از هیدروموتورها باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • این دستگاه ها باید در گشتاور مشخص شده و در حد توانشان کار کنند، در صورت افزایش گشتاور دستگاه خسته شده و صدمه می بیند.
  • تنظیم فشار کاری موتورهای سیستم هیدرولیکی اهمیت زیادی دارد و برای بازدهی مناسب آن ها باید فشار همواره در سطح مناسب باقی بماند.
  • استفاده از شیر اطمینان برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی کمک کننده است.

جمع‌بندی

هیدروموتورها نقش مهمی در صنایع داشته و باید بهترین گزینه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. ساختار و ویژگی های انواع موتور هیدرولیکی با هم متفاوت است و هر کدام برای یک بخش خاص مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از بهترین شرکت های وارد کننده در زمینه انواع پمپ و شیرآلات تجارت صنعت امید آریا است. ما در این مجموعه محصولات اورجینال را با ضمانت نصب و ارائه خدمات پس از فروش در اختیار شما قرار می دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید موتور هیدرولیکی با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید.

× مشاوره تخصصی